Salmonelóza
Jde o bakteriální gastroentitidu, jejímž původcem je Salmonella enteritidis. Salmonelóza je onemocnění vyznačující se akutním průjmovým onemocněním způsobené již zmiňovanou bakterií z rodu Salmonela. Salmonela je bakterie z čeledi Enterobacteriaceae a třídy Gammaproteo bacteria jejíž zástupci způsobují onemocnění člověka a zvířat. Tyto bakterie jsou zcela nenáročné na podmínky a rychle narůstají. Přežívají i v chladu a mrazu. Mezi nejznámější onemocnění můžeme zařadit salmonelózu z potravin, břišní tyfus nebo břišní paratyfus.
V ČR je toto onemocnění v posledních 10 letech na ústupu. I přes to se u nás každoročně objeví desetitisíce případů nakažených Salmonellou enteritidis. Nákaza se přenáší zpravidla alimentárně, kontaminovanou vodou nebo nakaženými potravinami. U dětí to bývá i fekál-orálně. Tyto bakterie se množí ve většině potravin, které splňují požadovanou teplotu, vlhkost a pH k jejich množení. Tepelná úprava potravin při teplotě vyšší jak 72° C tyto bakterie zabíjí. V podvědomí lidí je původcem především nedostatečná úprava masa, vajec a potravin s tímto souvisejících. Ale také zmrzlina je v Letních měsících strašákem tohoto onemocnění.
Pacient prochází inkubační dobou, která trvá zpravidla 6 – 48 hodin. Je doprovázená průjmy s kolikovitými bolestmi a to 20-30 x za den. Také je časté zvracení nebo horečka a nezřídka se objevuje bolest hlavy. Zde si musíme dát pozor na dehydrataci organismu. Při klasické léčbě vám lékař zřejmě předepíše antibiotika a doporučí užívat živočišné uhlí. K jídlu bude vhodné podávat rýži a později mléčné výrobky.
Pojďme se na tuto bakterii podívat z jiného uhlu pohledu. Pokud tato bakterie způsobuje v těle průjem je jasné, že bude docházet k dehydrataci, takže bychom měli doplnit tekutiny, minerály, vitamíny a stopové prvky. Spíše budeme dodržovat zvýšený pitný režim nebo můžeme zakoupit v lékárně rehydratační roztoky. Dále bychom měli užívat některý ze střevních absorbentů jako je například carbosorb tablety nebo smecta sáčky, abychom se zbavili toxinů ze střev. Myslím si, že v tomto případě antibiotika jsou spíše kontraproduktivní. Antibiotika způsobují zpomalení odvádění toxinů z těla a proto je doba od nákazy do úplného uzdravení delší. Proto bych raději doporučil užívání CDS2.
Z mé praxe je patrné, že zbavit se salmonelózy není až tak těžké. Jeden mladý hoch zaznamenal příznaky salmonely druhý den. První den si myslel, že je to jen průjem, ale druhý se dostavili i bolesti břicha a proto začal užívat CDS2. Nejprve pil 2 dcl 50 ppm 5x denně a druhý den zvýšil dávku na 80 ppm 8x denně, další den 120 ppm 8x denně. Každý den provedl klystýr střev CDS2 o síle 150ppm. Druhý den provedl koupel v MMS ( 25 aktivovaných kapek). Dodržoval dietní režim. Nejprve jedl jen holou rýži, později i bramborovou kaši ( bez mléka), dále pak suché rohlíky či piškoty a čajem. Doplňoval hodně tekutin společně s vitamíny a minerály. Jelikož z jídla do těla moc živin nedostal. Po 4 dnech už neměl žádná vážná omezení. CDS2 bral podle jeho slov celý týden.
Dalším z mnoha vyléčených pomocí CDS2 se stal jeden starší muž, bylo mu už přes 60 let. Salmonelu dostal zřejmě po požití zmrzliny. Pobýval v pronajaté chatě vedle našeho domu. Bylo to v sobotu a jeho manželka obcházela sousedy, zda nemají živočišné uhlí. Dal jsem mu CDS2 a smecta sáčky, vysvětlil na co to je dobré a jak má CDS2 užívat. Neměl možnost koupele a tak užíval CDS2 pouze k pití. Nejprve 50 ppm 1,5 dcl a s každou dávkou jsme zvyšovali koncentraci. Večer už bral 80 ppm druhý den ráno 100 ppm a večer už 150 ppm a to 8x denně. Tuto koncentraci užíval i dalších 7 dní. Pán byl s účinku tak nadšený, že chtěl o těchto produktech jako je CDS2 nebo MMS, DMSO vědět více. Později mi napsal dopis a v něm výčet zkušeností a úspěchů, které dosáhl užíváním CDS2.